Kosthold og trening

2022-03-30T12:13:55+00:00 08. februar 2022|Categories: kosthold, styrke, Trening, Trening og mat|
Spørsmål vi som jobber på Puls ofte får! 
Hvorfor har kosthold noe å si for treningen?
Det er viktig å ha et godt kosthold for å optimalisere ferdigheter og prestasjon. Ved å spise mat som inneholder alle næringsstoffene, får du mer energi og mer utbytte av treningen din, samtidig som du kan trene hardere.
Hvor mye må du spise når du trener hardt?
Pass på at du får i deg nok energi i løpet av dagen. Uten nok kalorier vil du aldri kunne klare å nå ditt maks potensiale i forhold til trening. Hvor mye energi du trenger er noe du må finne litt frem til selv, men generelt sier man at en som tener mye trenger minst 40 kcal per kilo kroppsvekt per dag. Så om du veier 60 kg trenger du 2400 kcal hver dag om du er aktiv. Skal du ned i vekt må du ligge på et underskudd av kcal slik at kroppen bruker mer enn det du inntar.
Hva er den beste treningen for å gå ned i vekt?
Utholdenhetstrening forbrenner flere kalorier enn styrketrening. En kombinasjon av styrke og utholdenhet, kan også være svært effektivt. Mer muskler på kroppen øker forbrenningen din. Hva du spiser er veldig viktig om du skal ned i vekt.
Hvorfor er det viktig å spise etter trening?
Det anbefales å innta et lite måltid raskt etter treningen, da kroppen er mest mottakelig for næringsstoffer på dette tidspunktet. Trening fører til tapping av glykogenlagrene (karbohydrat) i muskulaturen, økt proteinomsetning, tap av væske og salter og forbrenning av fettvev.
Hvor mye vann bør man drikke?
Vann er den beste tørstedrikken. Anbefalt inntak for voksne er to til to og en halv liter væske om dagen. Mer om du trener og spesielt om du trener i varmen og om du trener utholdende over lengre tid.