Egg!

2018-03-05T15:18:01+00:00 05. mars 2018|Categories: Trening og mat|Tags: , , |

Egg!

Sunt, godt og nyttig. I tillegg til å ha egenskaper som gjør egg til en viktig ingrediens i matlaging, er egg en av de mest næringsrike matvarene vi har. Noen holder seg unna egg i frykt for å få for høyt kolesterol, men med mindre du allerede har svært høyt kolesterol, kan du trygt spise egg daglig. Egg er en fin kilde til protein, og inneholder i tillegg vitamin A, B, D, E og K. Egg er også rik på mineraler og inneholder både jern, kalsium, natrium, kalium magnesium, fosfor, sink og selen. Egg passer like godt til frokost og lunsj som til middag.

Egg kan spille en viktig rolle i vektbalansen. Et middels stort egg inneholder færre enn 80 kalorier og gir oss 12 prosent av anbefalt daglig dose av proteiner. Det er derfor et utmerket valg.